Whatsapp

z Germe Nedir?

Yüz germe, yüz bölgesinde meydana gelen deformasyonların cerrahi müdahale ile giderilmesi işlemine denir.  Yüz ve alın bölgesi fiziksel görünümün en önemli parçasıdır. Cildin parlaklığını ve esnekliğini kaybetmesi nedeni ile oluşan kırışıklıklar her zaman yorgun, bakımsız ve kötü görünmenize neden olur.

Alanında uzman ve el tecrübesi gelişmiş cerrah tarafından uygulanan yüz germe ameliyatı ile bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.

Yaşın ilerlemesi, kollajen üretiminin durması, kişisel bakıma önem verilmemesi, hastalıkların tedavisi için kullanılan ilaçlar ve genetik olarak kırışık yüz hatlarına sahip olmak gibi nedenlerden yüz bölgesi deformasyona uğrar.

Yüz Germe; Zaman içinde yaşlanma, yerçekimi ve güneş hasarının etkisi ile yüz derisi elastikiyetini kaybedip kırışır. Bunun sonucunda alt çene kenarlarında, boyun ve yanak bölgesinde sarkmalar meydana gelir. Bu olumsuz değişimlerden ameliyat ile kurtulmak ve zamanı geriye alabilmek mümkündür.

Operasyon, hastalarımızın ihtiyaçlarına göre tek başına uygulanabileceği gibi, boyun germe, orta germe, mini germe, alt ve üst göz kapağı ve yüzde ihtiyaç olan bölgelere yağ enjeksiyonu gibi ameliyatlar ile kombine edilebilir.

Tam bir yüz germe ameliyatında germe ile beraber kombine edilen boyun germe, alt ve üst göz kapağı ameliyatı ve yüze yağ enjeksiyonu operasyonları hastalarda 10 yaşa yakın gençleşme sağlayabilir.

Ameliyat Nasıl Yapılır?

Operasyon için genel anestezi uygulanır. Hastanın cildi işaretlenir. Ameliyat bölgesi steril edilir. Kulak arkasından ve etrafından insizyon ile başlanır. Yüzün derisi yaprak şeklinde kaldırılır ve çekilir. Kesilen SMAS katmanının yeni pozisyonu belirlenir. Bu aşamada mutlaka kanama kontrolü yapılır. Doğal ve estetik görüntünün sağlanması için cilt katmanları üç boyutlu olarak şekillendirilir. Dikişler atılır ve pansuman yapılarak operasyon bitirilir. Yüz germe ameliyatı sonrasında iz yüz kıvrımlarına saklandığı için belirgin değildir.

Ameliyatın Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?

Hastanın yüz incelemesi ve ameliyat planlama doğru bir şekilde yapıldığı zaman sonucu başarılı bir operasyon yapılırsa kalıcılık süresi 5-10 yıl arasında değişir. Bu sürenin uzaması ve kısalması kişinin uygulayacağı bakımlara göre değişir. Doğru ürünler kullanarak cilde yapılan bakım her zaman canlı ve parlak görünmesini sağlar. Ayrıca yaş ile birlikte oluşacak deformasyonların erken dönemde oluşmasını engeller. Ameliyat sonuçlarının uzun sürmesi için doktorunuzun verdiği tavsiyelere uyabilirsiniz.

Genel anestezi altında yapılan ve uygulanacak ameliyat tekniğine göre 5-7 saat süren ameliyatlardan sonra hastalarımızı 2 gece hastanede misafir ediyoruz. Ameliyat sonrası konulan drenleri hastalarımızı taburcu etmeden çekiyoruz.Operasyon sonrası yaklaşık 10 gün kadar yüz germe maskesi kullanılmasını öneriyoruz. Drenlerin çekilmesinden 2 gün sonra banyo yapabilen misafirlerimizin, ödemleri 10 güne kadar giderek azalıyor ve ameliyattan 15 gün sonra normal günlük yaşamlarına dönebiliyorlar.

Ameliyattan Ne Beklenmelidir?

Başarılı ve doğru teknik ile uygulanan ameliyat sonucu en az 10 yıl genç görünmenizi sağlar. Yüz bölgesindeki deri toparlanırken kaşlar kaldırılır ve göz çevresinde oluşan kırışıklık derecesi azalır. Bunun yanında çene bölgesinde oluşan deri de yeniden konumlandırılır. Bu sayede yaşlı bir görüntü oluşturan deri fazlaları toparlanır. Bu nedenle olduğunuzdan daha genç bir görüntü oluşur.

Ameliyat Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ameliyat öncesi bazı hazırlıkların yapılması gerekir. Bu hazırlıklar sayesinde hem işlem sırasında hem de sonrasında daha konforlu bir süreç gelişir. Operasyon öncesi dikkat edilmesi gerekenler;

  • Hastanın genel sağlık durumu değerlendirilir ve var olan kronik hastalıkları belirlenir.
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler doktor kontrolünde en az 10 gün önce bu ilacı kullanmayı bırakırlar.
  • Alkol ve sigara gibi zararlı maddeler kullanılmamalıdır.
  • Hasta operasyondan neler beklediğini doktoruna açıkça anlatır.

Başarılı ve komplikasyonsuz yüz germe ameliyatı geçirebilmek için hazırlık aşamasının eksiksiz tamamlanması önemlidir.

Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

İyileşme süresinin kısalması ve işlem sonucunun kısa sürede görülebilmesi için bazı bakımlar yapılmalıdır. Ameliyattan 24 saat sonra kulan arkasında bulunan dren çıkartılır. 2 saat ara ile 15 dakika buz uygulaması yapılır.  48 saat sonra hastaneden taburcu olunur. 1 haftanın sonunda dikişler alınır. Saç içerisine atılan metal dikişler alınır. Spor yapmak için ise en az 1 ay beklenmelidir.

Ameliyat Yöntemleri Nelerdir?

Ameliyat tekniği olarak günümüzde iki teknik uygulanır. Endoskopik germe ve standart ameliyattır. Kapalı uygulanan işlemde saçlı deri içerisine 2 santimetrelik kesi kullanılır ve bu alandan yüz bölgesine girilerek dokulara müdahale edilir. Açık operasyonda ise kulak arkasından ve alın bölgesinden kesiler kullanılır. Uygulanacak tekniğe gerekli kontrolleri yaptıktan sonra doktor karar verir.

Mini Germe Nedir?

Kulak önünden kesi kullanılarak ve sadece gere işlemi uygulanırsa mini yüz germe operasyonu denir. Genellikle 40-50 yaş arasındaki hastalara uygulanır. Çene bölgesinde deri sarkması az olan kişiler bu operasyonu yaptırabilirler.

Yüz Germe Fiyatları 2024

Cerrahi operasyonların ücretleri sabit fiyatlar değildir. Hizmet alınan merkeze göre değişiklik gösterir. İşlemi yapan cerrahın başarısı, hastane yatış ücreti, kullanılan ameliyat tekniği ve hastanenin bulunduğu lokasyon önemlidir. Bu nedenle ilk olarak doktor ve hastane başarısı hakkında araştırma yapılmalıdır. Komplikasyon riski düşük ve başarı sonuçları fazla olan hastaneden hizmet alınması önemlidir. Yüz germe ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Ameliyatsız Yüz Germe Mümkün müdür?

Ameliyat olmadan işlem yapılması kısa süre için mümkündür. Ancak derin ve ilerlemiş kırışılık olması ve cildin esnekliğini kaybetmesi gibi nedenlerden dolayı ameliyatsız müdahaleler yetersiz kalır. Kalıcı ve uzun süreli sonuç elde etmek isteyen kişiler için cerrahi müdahale gereklidir.

Tekrar Yüz Germe Ameliyatı Olmam Gerekir mi?

Zaman geçtikçe cildin yapısı değişir ve özelliklerini kaybeder. Ameliyat yaşlanmayı durduramayacağı için işlemden 10 sene sonra tekrar bir ameliyat olması gerekebilir. Bu süre kişinin cildine yaptığı bakım ve yaşam tarzı ile yakından ilgilidir. Dengeli beslenme ve düzenli yaşam şartları hem sizin hem de cildinizin sağlığı için önemlidir. Bu nedenle ameliyat sonucunu uzatmak için dengeli ve düzenli yaşanmalıdır.

Ameliyat Sonrası Belirgin İz Kalır mı?

Ameliyat için kullanılan kesilerin kulak arkası ya da saçlı deri içerisinde kalması nedeni ile iz oluşumu belirgin değildir. Estetik operasyon olduğu için öncelik her zaman izlerin saklanmasıdır. Saçlı deri içerisinde kalan dikişler gözle görülmez izler bırakabilir.

Yüz Germe Ameliyatında Sonuçlar Ne Zaman Alınır?

Ameliyat sonuçları yaklaşık 2 ay gibi bir sürede ortaya çıkar. Ödem ve morlukların iyileşmesi için bu süreye ihtiyaç vardır. Cildin kendi rengine kavuşması ve cilt esnekliğini geri kazanır. Operasyondan sonra genel olarak farklı bir yüz yapısına sahip olunacağa düşünülür. Yüz şekli değişmeyeceği gibi sadece genç ve dinamik bir görüntü elde edilir.

Ameliyatın Riskleri Nelerdir?

Ameliyat sonucunda görülebilecek riskler kötü yara iyileşmesi, sinir hasarı, kanama ve enfeksiyondur. Sinir hasarı doktorun tecrübesine göre değişiklik gösterir. İşlem sırasında yüz bölgesinde bulunan sinirler zarar görebilir. Motor ve duyu sinirlerinin zarar görmesi yüz mimiklerinin zayıf ya da tamamen yok olmasına neden olabilir. Sinir hasarı uzun bir süre sonunda iyileşir. His kaybı olduğu için görüntü olarak bir zararı olmasa da insanları rahatsız eder.
Kötü yara iyileşmesi hastanın dikkatsizliği ve yeterli bakımı yapmamasından kaynaklanabilir. Özellikle ameliyat sonrasında alkol ve sigara gibi zararlı maddelerin kullanılması neden olabilir. Deri kayıpları sonucunda yara tam kapanmaz ve zaman ilerledikçe iz oluşur. Estetik operasyonların en büyük risklerinden birisidir.

Ameliyat sonrası antibiyoterapi işlemi uygulanır. Bu işlem sonucunda enfeksiyon riski en aza indirilir. Yüz kılcal damarın ve kanlanmanın fazla olduğu bir alandır. Bu nedenle iyileşmesi hızlıdır ve enfeksiyon daha az görülür. İşlem sonrasında enfeksiyon gelişecek olursa ek antibiyotik tedavisi düzenlenir.